FAQ

FAQ

Q? IS DE LICHTOPBRENGST TE VERGELIJKEN MET GEWONE TL-LAMPEN?
A. Ja, van goede LED TL verlichting is de lichtopbrengst hoger dan bij traditionele verlichting. Maar let op de ene LED-lamp is echter de andere niet. Zodra de lichtknop wordt omgezet is de LED-lamp gelijk aan. Er is geen opstarttijd en hij hoeft niet eerst op temperatuur te komen. Dit is handig voor bijvoorbeeld een koelcel of melkruimte. Een TL-buis geeft 360 graden rondom licht. U verspilt dan eigenlijk energie met het verlichten met onnodige plaatsen, zoals de achterzijde van de armatuur. Led-verlichting heeft de eigenschap om licht efficiënter te richten. Voor situaties waarbij dit niet recht naar beneden is biedt LokoLED ook een verstelbare buis aan.

Q? WAT GEBEURT ER MET DE LICHTOPBRENGST NA VERLOOP VAN TIJD?
A. Na 6 jaar continu branden is de lichtopbrengst van een LokoLED lamp circa 10% minder. Een goede score, want een normale TL-buis levert na 1 jaar continu branden 30 tot 35% van de lichtsterkte in.

Q? GEVEN DE LED-LAMPEN WEL EEN MOOIE LICHTKLEUR?
A. Vaak wordt gedacht dat LED-verlichting kil licht is. Moderne LED-technologie is in staat om veel verschillende kleuren te reproduceren. Net als de ouderwetse TL-buizen is LED-verlichting in verschillende kleurtemperaturen 830 ( 3000K ) – 840 ( 4000K )- 865 ( 6500K ) verkrijgbaar. LokoLED heeft ervaring met veel verschillende toepassingen in verschillende sectoren en kan u daarom van een passend advies voorzien ook bijvoorbeeld in de agrarische wereld en bij Maneges  heeft LokoLED al diverse oplossingen gerealiseerd.

Q? WAT ZIJN DE KOSTEN VAN LED VERLICHTING?
A. In aanschaf is een LED-lamp aanmerkelijk duurder dan een gewone TL-buis. Een LED TL van de Premium lijn  van 150 centimeter kost € 49,00. Een LED TL van de Standaard lijn van 150cm kost € 29,95.  Een TL -buis kost ongeveer € 5,-.  De verbruikskosten van LED zijn echter aanmerkelijk lager door het zeer lage energieverbruik. Een LED-lamp zorgt voor >65% minder energiekosten. Ook de lange levensduur zorgt voor financieel voordeel op termijn. Een LED-lamp kan maar liefst 50.000 uur branden. Dat is bijna 6 jaar continu! De lagere energie- en vervangingskosten zorgen er voor dat LED verlichting op de langere termijn juist een besparing oplevert.  Daarom is het verstandig om een berekening te laten maken door  LokoLED die doet dit graag voor u. Hoe meer branduren, hoe korter de terugverdientijd is. De gemiddelde terugverdientijd is tussen de 1 en 3 jaar. Gezien de lange levensduur van LED-buizen valt dit absoluut te realiseren. Daarnaast ondersteunt de overheid uw duurzame aankoop met een aantal  subsidies, waaronder EIA ( Energie Investeringsaftrek) .  LokoLED verlichting is subsidiabel omdat deze voldoet aan de hoge eisen die door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland  worden gesteld. Deze subsidies bedragen in 2014 ± 22% netto van het aankoopbedrag en worden verstrekt vanaf een jaarlijks investeringsbedrag ter grootte van € 2.500,00 aan energie besparende middelen die voorkomen op de zgn. energielijst.
LokoLED ontzorgt u in deze en vraagt de subsidie kosteloos voor u aan.

Q? PAST LED-VERLICHTING IN DE BESTAANDE ARMATUREN?
A. Bij ons komt vaak de vraag binnen of LED TL wel in bestaande armaturen past. Dat is geen probleem. Een eenvoudige aanpassing en de armatuur is geschikt voor de LED-lamp (deze kunt u zelf uitvoeren).  LokoLED levert LED-buizen in de maten 60, 120 en 150 centimeter. LokoLED biedt ook bijpassende armaturen aan, of complete armaturen en buizen in 1 waardoor de installatie een stuk simpeler word en een hoop tijd scheelt.

Q? ZIJN DE BUIZEN AMMONIAK BESTENDIG?
A. De buizen zijn zelf niet ammoniak bestendig, LokoLED biedt wel speciale IP 65 armaturen aan met PMMA kap, die bijzonder voordelig zijn omdat er voor de LED-buizen geen starter en voorschakelapparaat nodig is. Ook heeft LokoLED sinds een tijdje de speciale IP65 LED lijn ontwikkelt , die zowel enkelvoudig als in een licht lijn opgehangen kan worden.

Q? MOET IK BESCHERMINGSKAPPEN GEBRUIKEN BIJ HET GEBRUIK VAN LEVENSMIDDELEN?
A. Heeft u voedingsmiddelen in de koelcel (of verwerkingsruimte) staan? Kies dan ook voor LED-verlichting. LED-lampen zitten niet vol met giftige stoffen en omdat de behuizing en kap van kunststof is zijn er geen risico’s voor vervuiling door glassplinters.  LokoLED biedt breukbestendige buizen deze zijn HACCP proef.  Een beschermkap is niet nodig.

Q? KAN IK LED-VERLICHTING GEBRUIKEN IN KOELCELLEN?
A. Verlichting van LokoLED kan zonder problemen in koude ruimtes geplaatst worden. Sterker nog, het is daar juist uitermate geschikt voor.  De beperkte warmte opwekking bij LED-verlichting zorg ervoor dat er geen zinloze warmte uitstoot is. Omdat LED-verlichting veel minder warmte afgeeft dan een TL-buis bent u niet een ruimte aan het verwarmen die u eigenlijk gekoeld wilt hebben. Een LED-lamp gaat juist in een koude omgeving nog langer mee.

Q? ZIJN DE LOKOLED BUIZEN VOORZIEN VAN EEN KEURMERK?
A. LokoLED buizen zijn DEKRA/KEMA  gekeurd, volgens het LM79 protocol. Dit betekend dat het aantal lumen per Watt en de power factor worden gemeten bij een extern geaccrediteerd instituut, volgens een eenduidige opzet. Om in aanmerking voor de subsidies te komen dient het aantal lumen per Watt minimaal 84 te zijn en de power factor 0.90, de premium buizen van LokoLED geven >125 lumen per Watt en hebben minimaal een power factor van 0.98. en de standaard buizen van LokoLED geven > 100 lumen per Watt en hebben minimaal een power factor van 0.94.

Ons Adres:
Kitmanstraat 14 A
1812 PM Alkmaar

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van:
08.30 – 17.00 uur
Telefoon: 072 – 5625120
E-mail: info@lokoled.nl