LED Nood/Volg verlichting

LED Nood/Volg verlichting

LokoLED is al jaren marktleider in Nederland op het gebied van betaalbare LED Nood/Volg verlichting. LokoLED heeft een zeer uitgebreid assortiment in LED noodverlichting.

Onze inbouw, opbouw en pendelarmaturen zijn er in verschillende soorten en maten, voor elk denkbare situatie heeft LokoLED passende noodverlichting.

De aanwezigheid van noodverlichting helpt mee om een veilige situatie voor bezoekers en werknemers te creëren. Met behulp van een goed functionerende noodverlichting kunnen risicovolle werkzaamheden veilig worden beëindigd.

Er wordt onderscheid gemaakt in de volgend drie types noodverlichting:1- Vluchtwegverlichting. Dit is het deel van de noodverlichting dat de vluchtwegen verlicht. Deze armaturen branden enkel in geval van een stroomstoring. 2- Vluchtwegaanduiding. Dit zijn de noodverlichting armaturen die vluchtwegen en uitgangen voor het verlaten van een gebouw aanduiden. Deze armaturen zijn voorzien van een pictogram en dienen permanent te branden.3- Noodverlichting of anti-paniekverlichting. Dit omvat het deel van de nood-evacuatieverlichting dat voorzien is om paniek te voorkomen in ruimtes waar mensen samenkomen, zoals kantines en vergaderzalen. Het is vastgelegd dat dit publieke ruimten betreft groter dan 60 m2. Deze armaturen branden enkel in geval van een stroomstoring.

Aan noodverlichting worden verschillende eisen gesteld, in Nederland maar ook in Europa. Alle armaturen van LokoLED voldoen aan de volgende normen:

  • Europa: ISO 3864-1 (safety colours and safety signs) Een internationale norm die ontwerpprincipes voor veiligheidstekens voorschrijft. De norm ISO 3864-1 schrijft bijvoorbeeld de te gebruiken veiligheidskleuren voor, maar stelt ook de basisprincipes die gebruikt dienen te worden wanneer er een norm rondom een veiligheidsteken moet worden ontwikkeld.
  • Nederland: NEN 3011 geeft voorschriften voor veiligheidskleuren en ontwerpprincipes voor het voorkomen van ongevallen, brandbestrijding, informatie over gevaren voor de gezondheid en evacuatie bij noodgevallen.
Opbouw 001
Opbouw 001
DSC 4461
DSC 4444
DSC 4434
Opbouw 001DSC 4461DSC 4444DSC 4434

Enkele referenties:

Rick Akkerman