Wie is Lokoled?

 • Lokoled is gevestigd in Alkmaar, en heeft al meer dan 10 jaar ervaring met led verlichting. Bernard Harms († 2017) heeft het bedrijf vorm gegeven in de jaren dat LED verlichting nog in de kinderschoenen stond. Het bedrijf is voortgezet door een drietal ondernemers die met een breed team het bedrijf verder hebben uitgebouwd.
 • Een bedrijf is gevestigd in Alkmaar, Noord-Holland, alwaar ook ons magazijn zich bevind. Met ons team van lichtadviseurs en wederverkopers bedienen we heel Nederland.
 • De productie van de Lokoled producten vindt plaats in nauwe samenwerking met een aantal leveranciers, die ieder gespecialiseerd zijn op hun terrein en die onze producten op onze specifieke wensen fabriceren.
 • Lokoled levert direct aan eindgebruikers, al dan niet via haar netwerk van wederverkopers, maar ook aan groothandels, inkoopcombinaties, e-installateurs en een aantal websites. Lokoled heeft als gevolg hiervan een brede klantenportefeuille van kleine tot hele grote klanten. Ons motto is: ‘we willen onze klanten terug en niet onze producten’.

Waarom Lokoled?

 • Lokoled levert kwalitatief hoogwaardige LED verlichting (veelal met 5-jaars fabrieksgarantie).
 • Onze prijzen scherp zijn. Het aanbod van producenten groeit sterk. En dat stelt ons in staat om gestandaardiseerde hoogwaardige kwaliteit tegen een steeds scherpere prijs in te kopen.
 • Lokoled kan snel leveren doordat we een groot assortiment producten op voorraad beschikbaar hebben.
 • Indien u speciale wensen heeft kunnen wij daar vaak aan tegemoet komen en evengoed de levertijd beperkt kan blijven tot circa 2 maanden.
 • Lokoled probeert altijd slimmer en sneller voor u te zijn. Voorbeelden hiervan zijn: als u nog goede armaturen heeft zitten gaan wij dit natuurlijk niet onnodig vervangen en ook bij ingewikkelde vragen ontvangt u van ons binnen drie dagen een offerte.

Kennis van zaken!

Al onze lichtadviseurs hebben brede kennis en ervaring met LED verlichting en zijn daarnaast ook specialist in bepaalde product- en marktgroepen.
Algemene expertise ten aanzien van:

 • Vereisten wet- en regelgeving, bijvoorbeeld op het gebied van arbo wetgeving, bouwbesluit, NEN normen, etc.
 • Product kennis, type led, kwaliteit trafo’s en dimmers, gebruikte materialen, etc.
 • Het maken van lichtberekeningen met behulp van computerprogramma als bijvoorbeeld Dialux.
 • Het maken van rendementsberekeningen.
 • Subsidie mogelijkheden als de EIA (energie investeringsaftrek) en de KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek).

Lokoled komt u overal tegen en samen zoeken we naar een goede oplossing. Daardoor hebben we specifieke kennis vergaard op een breed terrein.
Voorbeelden van meer specialistische kennis zijn:

 • Het kunnen aanbieden van rustig led en aanpasbare sterkte van het licht waardoor het licht zich meer aanpast bij het bioritme van de mens. Onze adjustable panelen zijn hiervoor een hele goede oplossing.
 • Wet- en regelgeving rond fabrieken en daar waar nodig toepassing van explosieveilige verlichting;
 • Rekening houden met de effecten van speciale stoffen, als bijvoorbeeld ammoniak, chloor of zoutzuur op armaturen.
 • In magazijnen of bedrijfshallen verschillende opties aan armaturen kunnen aanbieden in verband met de plaatsing van machines en stellingen.
 • In de retail ervaring met het belichten van producten in samenhang met het sfeerbeeld in de winkel.

Wederverkopers • Lokoled werkt samen met wederverkopers. Wederverkopers hebben kennis van zaken van led verlichting in zijn algemeenheid en Lokoled producten in het bijzonder.

 • De wederverkopers zijn gevestigd verdeeld over Nederland. Doelstelling is om in iedere provincie in Nederland een wederverkoper te hebben.


Samenwerking met Ledl


Lokoled werkt samen met Ledl die een aantal internetsites heeft waaronder de internetsite Ledworld. Ledl levert producten via het internet aan consumenten en bedrijven. Het magazijn van Ledl is ook gevestigd op de Kitmanstraat 14a in Alkmaar.

Slim voor het milieu


Op de site van Milieu Centraal (www.milieucentraal.nl) staat vermeld dat 99 procent van de milieudruk van verlichting ontstaat door het elektriciteitsgebruik van de lamp. De meeste elektriciteit wordt namelijk opgewekt via verbranding van fossiele brandstoffen zoals gas en steenkool. Die gaan een keer op. Verder komt bij de verbranding van gas en steenkool veel CO2 vrij; dat draagt bij aan klimaatverandering. En elektriciteitsproductie levert vervuilende stoffen op (zwaveldioxide, stikstofoxide en kwik). Het is beter voor het milieu om ook een werkende onzuinige lamp te vervangen door een ledlamp. De invloed van het weggooien van de oude lamp is laag vergeleken met de milieuwinst die ontstaat doordat de ledlamp energie bespaart.

De productie van ledlampen kost meer energie dan die van gloei- of halogeenlampen. Maar tijdens het gebruik levert een energiezuinige lamp zoveel elektriciteitsbesparing op ten opzichte van een ouderwetse lamp, dat dit het nadeel ruimschoots overtreft. Zo heeft Milieu Centraal berekend dat een ledlamp van 6 watt al vanaf 120 branduren energie bespaart ten opzichte van een 40 watt gloeilamp. Aangezien de ledlamp dan nog 14.880 branduren voor de boeg heeft, zal de winst uiteindelijk heel groot zijn.

Concluderend komt er per bezuinigde kwh circa 0,5 kilogram minder CO2 en 0,4 gram minder zwavel in de atmosfeer.

Slim voor uw portemonnee


De terugverdientijd van led verlichting ligt tussen de 1,5 en 3 jaar.

De termijn is vooral afhankelijk van de hoeveelheid branduren per jaar. In een parkeergarage waar een lamp 7 dagen lang 24 uur per dag brand zal de terugverdientijd 1,5 jaar zijn en in een hal waar een lamp maar 5 dagen per week 6 uur per dag brand, zal de terugverdientijd circa 3 jaar zijn.

De aanschafkosten van led-lampen zijn mogelijk hoger, echter led lampen gaan langer mee en er is een behoorlijke financiële besparing in onderhoud en vervanging van de lampen, maar de belangrijkste factor is het lagere energieverbruik.

Led-verlichting staat op de Energielijst (2018, code 210506 en 210509) en komt daarom, onder voorwaarden, in aanmerking voor Energie Investerings Aftrek (EIA). Dit betekent dat u een extra bedrag ter grootte van 54,5% (2018) van het investeringsbedrag ten laste mag brengen van de winst. Zie voor meer informatie www.rvo.nl/energie-investeringsaftrek.

Daarnaast komt uw investering mogelijk in aanmerking voor de KIA (kleinschaligheids-investeringsaftrek).


Wilt u weten hoe wij samen met u slimmer kunnen werken?


In samenspraak met u vinden we altijd een oplossing die voldoet aan uw specifieke wensen. Met ons uitgebreide netwerk en ervaring is er veel mogelijk en de doorlooptijd valt meestal mee.